• Nyheter/Mässor

Nu är det snart dags för Sweetspot i Jönköping, 27-28 april, men i år kör vi med ett annat upplägg. Balance Ljud & Bild kommer att ha parallell-öppet under mässdagarna och vi har laddat butiken med fyra uppsättningar högtalare från Peak-Consult, Middelfart, Danmark.

Princess X
InCognito 20th Anniversary
Empress X
El Diablo XE

Konstruktören Per Kristoffersen kommer att vara på plats. Svarar på alla frågor om sina högtalare!

Huvudattraktionen kommer att vara El Diablo XE. En klassiker i nytappning. Nyutvecklade delningsfilter och nya element.

Vi kommer att driva El Diablo med 'närproducerad' rör-elektronik från APS Tube Technique (bild). Nytillkommen tillverkare utan det namn, det rykte, den status som krävsför att passa in i finrummen. Men snart är de där, ack var de spelar. Det är svårt att hålla foten still.  De beRÖR! Jag har haft förmånen att få lyssna på APS i mitt eget system. Det gav mersmak och vi ser med spänning fram emot att få lyssna på dem tillsammans med El Diablos 94dB och 7 ohm och en prislapp på i runda slängar SEK 700 000:-!!!!

Vi kommer naturligtvis också att ägna tid åt att prata om strömrening. Ett aktuellt ämne i dessa dagar med LED-belysning, elbilsladdare, solfångare osv.

Transport till och från butiken kommer att finnas tillgänglig för den som så önskar. Tanken är att köra från mässområdet varannan jämn heltimme och varannan ojämn heltimme tillbaka. Eller vi anpassar oss till behov. Vill man ta egen bil till Tändsticksgränd 34 finns det på Balance hemsida vägledning vad gäller parkering. Dessutom är gatuparkeringen fri efter 15.00 på lördag till 09.00 på måndag morgon. Kolla på skyltarna!

  

1-2 september - lördag till söndag - besöker Per Kristoffersen och jag RC Ljud & Bild i Umeå. Som alltid mycket trevligt att få komma till denna butik

Vi kommer att köra på
Princess V XE (en upphottad version av Princess V)
Empress X. Bild nedan.
InCognito 20th Anniversary. Bild nedan.

Vi har också med oss diverse strömprodukter:
Qvison Clean Power Supply
A/C Extension LE
A/C Extension 'Junior'
Senaste tillskottet av strömkablar Dominus Diamond.....

plus naturligtvis diverse överiga kablar från Purist Audio Design.

Väl mött i UMEÅ

 


Då var det dags igen, Sweetspot 2018 på Jönköpings Hotell & Konferens. Den här gången med tyngdpunkt på strömrening.
Vi spelar på en ny stativhögtalare från Peak-Consult, InCognito 20th Anniversary (bild nedan) och med den vid det här laget beprövade integrerade Vitus RI-100 med inbyggd DAC.
 

Då drar vi vidare norrut. Med Peak-Consults Empress X, Vitus Audio integrerade RI-100 på 300 w/ch och inbyggd DAC med 2xDSD, Purist Audio Design's kablage och naturligtvis strömrenaren A/C Extension LE.

En presentation av Empress X finner du under BILDER.

Väl mött i Umeå 18-19 november


 

Bilden är från uppställningen i Jönköping. Färgkombinationen vinner i längden! Bilden är från uppställningen i Jönköping. Färgkombinationen vinner i längden!

Då rullar vi vidare och kör en demo med Empress X hos Hifi-Stället i Göteborg fredag/lördag 28/29 april.
Vi laddar som vanligt på med Vitus integrerade RI-100 med inbyggd DAC/DSD. Purist Audio Design's A/C Extension LE kommer att hjälpa till att mata på strömmen!

Väl mött önskar
Radiohandlar'n och Kenneth

Demodagar hos Balance i Jönköping 31/3 - 1/4

Balance blir först ut med att visa nya Empress X. Vi var nere hos Peak-Consult i höstas och fick ett smakprov de nya delningsfiltrena som numera tillverkas 'in-house'. Vi var mäkta imponerade,.....öppnare, klarare och mer dynamiska än föregångaren.

De kommer i ask med inlägg av akryl, valnöt med inlägg av akryl eller helt i akryl.

Vi kommer att köra på Vitus integrerade RI-100 med inbyggd DAC/DSD och matar på med kablage från Purist Audio Design och naturligtvis med den nya rosade strömrenaren 'Extension LE'

Väl mött önskar 
Ingemar och Kenneth
 Impresa hörlurskablar

finns nu i lager för Sennheiser HD800 och Audeze. Båda med 4-pin XLR.
 
 

En nyhet! Ett passivt nätfilter från Purist Audio Design. Det har i de tester vi gjort hittills fungerat galet bra.
Detaljer, tysthet, svärta och dynamik.  

En 'Trifield Meter' är ett alldeles förträffligt instrument att mäta magnetiska strålningar i vår miljö, och från våra apparater..... 

2014-09-01

Det blir ingen Arken-mässa för oss i år. Istället kör vi direkt efter en Sverige-turné med Jim Aud, Purist Audio Design för att introducera hans nya  Luminist Revision

24/9        Akkelis Audio, Göteborg
25/9        Balance, Jönköping
26/9        Dennis Brunby, Kalmar
27/9        ett quick-stop hos Vinylbutiken på lördag em och lite sightseeing i kungliga huvudstaden
30/9        RC Ljud & Bild, Umeå

Detaljer finns/kommer att finnas på resp. återförsäljares hemsida.

Luminist Revision har blivit mycket väl mottagen. En av mina butiker som efter mer än 25 år med Purist Audio Design, och som jag har mycket stort förtroende för, säger om Musaeus Luminist Rev.:

"den stora kabelns kunskap till den lilla pengen, här har Jim Aud verkligen bjudit på sig själv. Det stora genombrottet för PAD!!! Övertoner och mognad, en enorm separation och ärligt fundament i varje instrument. Andningen och efterklangen i lokalen, det är där vi blir supertända."

Mer om Luminist Rev. på Purist Audio Designs hemsida
 

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.