• Välkommen

I 35 år har jag samarbetat med Jim Aud, Purist Audio Design. När han kom med sina vätskeskärmade kablar blev han antingen älskad eller häcklad. Ett exempel på det senare var när en handlare i New York skickade tillbaka lånekablar pepprade av ett hagelgevär. Hemmamarknaden var den tuffaste. Det gick politik i det hela. Konstellationer av tunga tillverkare gick ihop och hotade handlare att dra in sina produkter om de hade något med Purist Audio Design att göra.

Det har varit en lång och tuff resa men Jim Aud stod fast i sin övertygelse att bearbeta magnetism, radiofrekventa störningar och mekansika vibrationer och på den vägen är det fortfarande. Idag är kablarna inte bara vätskeskärmade. Det är få tillverkare som genom olika material och konfigurationer kan skräddarsy kablage för en given anläggning och givna öron. En kund skrev för inte så länge sedan:

"........ var pricken över iet. Rätt roligt med så olika karaktärer på strömkablar från samma designer."

Titta in hos oss på SWEETSPOT 2022 så kan jag berätta mer om Purist Audio Design. Jag delar i år rum med APS Tubetechnique. Vi kör på Empress X (bild) och högtalare från Lindström Audio finns också på plats.

Väl mött!
Kenneth





 

Ett litet smakprov på den första vätskeskärmade kabeln från Clute, Texas. En första generationens Aqueous och den första kabel jag fick hem från Purist Audio Design, i slutet av 1987. Jag har goda vänner som var med på den tiden och de säger att Jim Aud startade en ny era och fick fart på intresset för kablar. I Sverige i synnerhet, Sverige var Purist Audio Designs första exportmarknad.

De var smått sensationella och revolutionerande. Och nu, 35 år senare finns Purist Audio Design kvar och de vätskeskärmade kablarna finns kvar........ 

 

Så här skriver Jim Aud om sin nya kabelserie Neptune:

"30 years ago, I pioneered the first fluid-shielded cable. Nicknamed the "Texas Water Cable" (back in about 1986), the Aqueous was something no one had seen before. Its design helped revolutionize the way we think about EMI and RF reduction, noise filtration, and even vibration reduction in our systems. At the time, I was considered a little crazy! Today I am proud to present the Neptune. The Neptune represents the new pinnacle of our fluid cable lines. 30 years of experience has gone into its design.........."


Om du vill prenumerera på Purist Audio Designs nyhetsbrev kan du göra det här  Subscribe